beter 发表于 2014-1-5 18:23:32

dreamstar 发表于 2014-1-5 10:17
地板讲的魔仙女王就系邓洁丽了

魔仙女王100%唔係鄧潔麗

我唔知Disney Channel係咪真係佢配,不過亞視版一定唔係佢

dreamstar 发表于 2014-1-5 22:34:45

beter 发表于 2014-1-5 18:23
魔仙女王100%唔係鄧潔麗

我唔知Disney Channel係咪真係佢配,不過亞視版一定唔係佢
原来迪迪尼播的唔同亚视噶,维基个度写的鄧潔麗配的(应该系迪迪尼的),我以为亚视都系罗距个版本播噶添,甘亚视个版本的系边位配音员黎?

beter 发表于 2014-1-6 01:04:41

dreamstar 发表于 2014-1-5 22:34
原来迪迪尼播的唔同亚视噶,维基个度写的鄧潔麗配的(应该系迪迪尼的),我以为亚视都系罗距个版本播噶添, ...

魔仙女王係譚淑英呢個肯定

其他角色唔多認到(太耐冇睇亞視)
我要估都噏到一兩個名,但係我真係唔清楚近兩年有乜嘢新人,如果有幾把聲似嘅搞到認錯就冇謂啦

dreamstar 发表于 2014-1-6 12:16:01

逑崎 发表于 2014-1-6 10:49
但是不知你有没发现!虽然ATV是播国内动画,但是片源不是买国内的版本!!

它买了美版来播!!可想ATV ...

咩版本都系国内制作的啦,我睇大陆的版本都唔系好差,只系电视台播出街之前搞衰个画面姐

dreamstar 发表于 2014-1-6 12:27:57

beter 发表于 2014-1-6 01:04
魔仙女王係譚淑英呢個肯定

其他角色唔多認到(太耐冇睇亞視)

哦 原来系甘,自由身的更加唔太熟悉了

dreamstar 发表于 2014-1-6 18:20:33

逑崎 发表于 2014-1-6 15:23
虽然是国内制作,但也有分什么版本片源啊!!
ATV播的应该是外国的BD重制版!!画面远超国内的原版片源 ...
系咪BD就唔清楚了,不过制作公司系同一个,没听过跟外国合作,或者可以这样说ATV播的系该公司出的DVD片源黎,呢个当然系好过国内电视播的版本啦,因为国内的电视台要插播广告,大部分节目源都经过二压,经过二压画质自然就会差很多了

FTO 发表于 2014-1-6 21:05:23

想知道呢套野係日本 定 韓國出架

sora1211 发表于 2014-1-7 21:29:19

對內容不大有興趣,但是對配音很感興趣。

SimonSoo 发表于 2014-1-9 11:02:02

这居然会有配音,下来看看

guitai1 发表于 2014-1-9 11:04:16

atv好久沒看了。。
页: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14
查看完整版本: [飘盘][ATVHome]巴啦啦小魔仙之彩虹心石 01-36集[粵語 無字幕][全集完]