返回顶部
大家都在看
相关推荐

[飘雪网盘] [飄雪+部份百度][港版低清DVD][衝鋒21][第1-52集][較足本TVB粵日雙語][中字][更新完畢]

[LV.Master]伴坛终老

风之精灵LV.2

雪点
1899 小时
beter 显示全部楼层 发表于 2016-10-24 04:22:55 |阅读模式

積分要求係800,唔夠分唔好買

講明:港版DVD畫質差,音質一般。唯一優點係部份電視台剪咗嘅位佢冇剪不過依然唔係足本,但起碼唔會踩人一腳就剪走咗。
部份集數佢收錄咗J2重播嘅調位版,碟商自己再調番位,但部份集數有斷聲,利用大口仔(小P)錄影版補回,詳情見下。

其實呢個本身諗住TVB首播衝鋒21 十週年嗰陣一次過放出嚟,不過有啲擔心百度捱唔到出年,加上壓起咗放喺度都阻埞,所以而家upload住一半先。
剩低一半出年十週年正日再發佈

【片集名稱】:衝鋒21
【片集集數】:共五十二集
【檔案大小】:每集介乎 97MB 至 154MB 之間不等
【影片格式】:AVC 8bit 512x480(SAR 5:4) (4:3) 30p, crf=24(MKV封裝)
【音軌格式】:AAC 48KHz mono (neroaac q=0.6) 粵語/日語
【字幕格式】:Vobsub DVD 繁體中文(唔係TVB字幕)
【網絡空間】:第9-19、22、23、25-27集飄雪,其餘百度雲
【死檔日期】:問百度
【資源來源】:自購DVD
       部份駁自大口仔(小P)錄製版本

少量解釋:
之所以壓做30p係因為碟商用TVB嘅PAL 50i片源轉做NTSC,最後佢出嚟本來就係30p,所以點都冇得搞。另外由於畫質太差,所以壓做512x480而唔係640x480。

以下集數唔係直接RIP自DVD,而係經過修改:
8:片尾曲前斷片約五秒,畫面係網上面求祈down,粵語音軌駁自翡翠台版
21:重播嗰陣剪咗片尾曲前嘅重複畫面再調位。呢集碟商冇調返去本來位置,我調位之外再駁翡翠台首播版嘅畫面。
24:結尾少咗一秒聲,駁翡翠台首播版嘅聲。
44:片尾曲後有一秒冇聲,駁翡翠台首播版嘅聲
45:片尾曲後有一秒疊聲,整個音軌用J2重播版代替

[attach]85302[/attach]

[attach]85301[/attach]

斷檔後不再補檔
嚴禁轉載或上傳影音網站,否則停發至另行通告

<< 免 責 聲 明 >>
● 下載連結 僅供網絡測試,無任何販售行為及獲得任何利益。
● 本檔案的提供純為試看或試聽用途,請勿作商業上之用途。
● 請於下載完後24小時內自行將其檔案刪除,請支持購買正版。
● 若私自散佈造成任何法律責任,本人將對以上內容恕不負責。
购买主题 已有 35 人购买  本主题需向作者支付 10 雪点 才能浏览
10 60
 成长值: 7740

精灵魔法师☆★

雪点
ljcyx236 显示全部楼层 发表于 2016-10-24 06:53:01
哈哈哈   值得幾多都要

风之精灵LV.2

雪点
371 小时
ngyan1600 显示全部楼层 发表于 2016-10-24 09:25:30
呢D叫標清,唔係低清

5万

精灵王☆

雪点
朕鉎 显示全部楼层 发表于 2016-10-24 10:59:07
睇睇黎嗰版本先,多谢分享。

2万

炎之精灵LV.3

O(≧▽≦)O

雪点
1444 小时

百变小樱知世李小狼木之本樱基路仔だんご大家族彭格列黑手党阪本先生初音未来巡音露卡Haru櫻乃★丶见崎鸣風穴あける☆アリア侵略!乌贼娘女王控水の人鱼松前緒花松前緒花骑士王Saber悪魔の白娅みほの梦想夢想の的愛~靈犀棚町薰Shiny Gift坂田銀時神樂志村新八定春女仆玛利亚朝风理沙花菱美希瀨川泉紫原敦黄濑凉太绿间真太郎黑子哲也哈比夏露露波波乔巴西雅爾·法多姆海貝梦想の的爱~初衷冈崎朋也莱.马斯丹森島遙L桂小太郎爱德华.艾力克艾尔凡斯.艾力克春风千樱安城鸣子赤司征十郎羅羅諾亞卓洛绫崎飒三千院凪藤林椋

yjdtx 显示全部楼层 发表于 2016-10-24 11:33:18
谢谢分享~\(≧▽≦)/~

成长值: 7740

3万

精灵魔法师☆★

雪点
Lucky 显示全部楼层 发表于 2016-10-24 12:32:46
原来有出过港版DVD支持一下先

4万

精灵王☆

想到达神之一手

雪点
2575 小时
sailee 显示全部楼层 发表于 2016-10-24 13:22:20
呢個一定要支持 感謝分享^^

风之精灵LV.2

雪点
1899 小时
beter 显示全部楼层 发表于 2016-10-24 14:36:28
ngyan1600 发表于 2016-10-24 09:25
呢D叫標清,唔係低清

碟商夾硬downscale去到約莫VCD畫質之後再upscale上DVD仲唔叫低清叫乜嘢…

风之精灵LV.1

雪点
2041 小时
zoujielun 显示全部楼层 发表于 2016-10-24 14:56:22
睇落几清下,收藏先

头像被屏蔽

禁止访问

雪点
cslchan 显示全部楼层 发表于 2016-10-24 16:08:45