返回顶部
  • 发帖1154
  • 主题3
  • 粉丝6
  • 关注0
大家都在看
相关推荐

[百度网盘] [原創合成][機動戰士高達0079][粵日雙語][BD-720P][共43集完+SP][8.20GB]【买一送一】

成长值: 7805

精灵魔法师☆★

雪点
982 小时
独孤九剑 显示全部楼层 发表于 2020-11-5 21:12:41
kenhai74 发表于 2020-11-5 16:01
仲喺你比我专业!研究得咁清楚啊!我都希望早日揾到呢出日剧嘅粤配就好了!

睇咗下你合成嘅0079,你嘅vcd粵配音頻,裡面好多配音員同我正在合成嘅冥王十二宮vcd粵配音軌係同組人,音質都相近,所以我估計係來自環宇發行嘅vcd粵配,最明顯嘅就係李阿寶嘅配音,tvb版本肯定係全叔,環宇vcd就肯定唔係,其實如果你有時間,又或者可能嘅話,學我合成聖鬥士星矢冥王十二宮咁,合成雙粵語+日語嘅片,等觀眾有唔同嘅選擇,當然,呢個可能有d渺小,遲d,如果我有時間,或者可以同你合作搞搞佢

[LV.Master]伴坛终老

风之精灵LV.2

雪点
928 小时
kenhai74 显示全部楼层 发表于 2020-11-6 06:26:34
独孤九剑 发表于 2020-11-5 21:12
睇咗下你合成嘅0079,你嘅vcd粵配音頻,裡面好多配音員同我正在合成嘅冥王十二宮vcd粵配音軌係同組人,音 ...

其实我都想,不过这半年嚟屋企有一些很不愉快嘅事情发生,真喺有心无力去做了,睇睇以后有没心情和时间再定了!唔好意思啊!

精灵魔法师☆★

雪点
982 小时
独孤九剑 来自手机 显示全部楼层 发表于 2020-11-6 10:20:32
kenhai74 发表于 2020-11-6 06:26
其实我都想,不过这半年嚟屋企有一些很不愉快嘅事情发生,真喺有心无力去做了,睇睇以后有没心情和时间再 ...

唔紧要,毕竟太多集了,换作我都顶唔顺,希望你可以渡过难关

风之精灵LV.2

雪点
928 小时
kenhai74 显示全部楼层 发表于 2020-11-6 15:25:51
独孤九剑 发表于 2020-11-6 10:20
唔紧要,毕竟太多集了,换作我都顶唔顺,希望你可以渡过难关

多谢关心!

风之精灵LV.2

雪点

捐助会员

验证码 显示全部楼层 发表于 2020-11-6 16:00:59
你好,我一直都在搵《排球女将》的粤语,我在盘乐网的另一个帖子(就是你也回复了那个“无台标/960p”)也提出了有没有粤语版,可惜现在很多人都没有听过有粤语版。请问一下,楼主是不是找到粤语版?我记得80年代珠江台播过,好像2004年左右,TVS4,也播过粤语的。希望找到可以分享一下。谢谢你。

精灵魔法师☆★

雪点
982 小时
独孤九剑 来自手机 显示全部楼层 发表于 2020-11-6 18:53:38
验证码 发表于 2020-11-6 16:00
你好,我一直都在搵《排球女将》的粤语,我在盘乐网的另一个帖子(就是你也回复了那个“无台标/960p”)也 ...

Tvs4绝对未播过粤语版,都系国语版,呢点我记得好清楚,因为当年我晚黑几乎都睇过,当年now佬一直搞鬼,搞到90年代过后基本冇嗮外剧嘅粤语配音。2008年果阵我系一边玩电脑,一边睇电视,两台机同时开,当时广电有线电视仲未开始强制搞机顶盒,都系模拟信号。唯一出现排球女将粤语版嘅时段,系八四年左右,所以如果毫无意外嘅话,粤语版系今生再无缘了

精灵魔法师☆★

雪点
982 小时
独孤九剑 来自手机 显示全部楼层 发表于 2020-11-6 18:55:41
验证码 发表于 2020-11-6 16:00
你好,我一直都在搵《排球女将》的粤语,我在盘乐网的另一个帖子(就是你也回复了那个“无台标/960p”)也 ...

如果2008年真系播过粤语版排球女将,好似我地呢啲老妖嘅年龄段又有条件嘅人,肯定第一时间会录低,唔会只有国语版流通

风之精灵LV.2

雪点

捐助会员

验证码 显示全部楼层 发表于 2020-11-7 10:38:43
独孤九剑 发表于 2020-11-6 18:55
如果2008年真系播过粤语版排球女将,好似我地呢啲老妖嘅年龄段又有条件嘅人,肯定第一时间会录低,唔会只 ...

失望,原来是我记错了,多谢分享指教。

土之精灵LV.1

雪点
kr2011jp 显示全部楼层 发表于 2020-11-7 13:04:43
謝謝kenhai74的79年TVB配音高達高清版本!!

风之精灵LV.2

雪点
928 小时
kenhai74 显示全部楼层 发表于 2020-11-8 07:36:25
独孤九剑 发表于 2020-11-6 18:53
Tvs4绝对未播过粤语版,都系国语版,呢点我记得好清楚,因为当年我晚黑几乎都睇过,当年now佬一直搞鬼, ...

你仲俾我热衷哩D旧剧,我就望尘莫及了!不过睇到你讲嘅嘢就真喺好失落!希望港台其他地区有此剧嘅粤语配音收藏资源喇,不过会唔会攞出嚟分享就很渺茫了!只能一切随缘吧!