返回顶部
  • 发帖1154
  • 主题3
  • 粉丝6
  • 关注0
大家都在看
相关推荐

[百度网盘] [原創合成][機動戰士高達0079][粵日雙語][BD-720P][共43集完+SP][8.20GB]【买一送一】

水之精灵LV.2

雪点
edmund19 显示全部楼层 发表于 2020-9-24 00:04:32
不夠點,SAD!

风之精灵LV.1

雪点
108 小时
zzy123rh 显示全部楼层 发表于 2020-10-26 14:13:47
辛苦啦楼主!!

土之精灵LV.2

雪点
80 小时
meowding 显示全部楼层 发表于 2020-10-27 07:36:55
720的畫質都唔錯!多謝分享

成长值: 7805

精灵魔法师☆★

雪点
982 小时
独孤九剑 来自手机 显示全部楼层 发表于 2020-11-3 11:43:17
同樓主扼手,我係82年老野接近40歲都為咗童年去合成聖鬥士,相信樓主同我一樣,經歷過廣州電視台開台時睇過嘅變形金剛初代,仲有接檔嘅聖鬥士星矢同忍者神龜嘅年代

[LV.Master]伴坛终老

风之精灵LV.2

雪点
928 小时
kenhai74 显示全部楼层 发表于 2020-11-4 09:55:56
独孤九剑 发表于 2020-11-3 11:43
同樓主扼手,我係82年老野接近40歲都為咗童年去合成聖鬥士,相信樓主同我一樣,經歷過廣州電視台開台時睇過 ...

我喺74年出世嘅,稍微大你一D。我同你一样细个就系睇哩D日本美国动画长大嘅!所以对哩D动画特别有感情!如果揾得番细个睇过嘅动画就心满意足了!家阵有好多动画出高清版本,再揾番以前香港台或者广州电视台配嘅粤語音频再制作合成到高清视频里面嘅话,就非常完美了!大家一齐努力达成哩个梦想吧!

精灵魔法师☆★

雪点
982 小时
独孤九剑 来自手机 显示全部楼层 发表于 2020-11-4 10:59:18
kenhai74 发表于 2020-11-4 09:55
我喺74年出世嘅,稍微大你一D。我同你一样细个就系睇哩D日本美国动画长大嘅!所以对哩D动画特别有感情! ...

其实当年广州电视台所引进嘅圣斗士、变形金刚、忍者龟等都系引进无线嘅版本(经某人录像带验证),广东台嘅星仔走天涯、一休等系亚视版本,所以,只要关注尼度,就可以搵得翻以前嘅野,我佩服你嘅毅力,40几集嘅野都可以做得到,我合13集嘅圣斗士都要死

风之精灵LV.2

雪点
928 小时
kenhai74 显示全部楼层 发表于 2020-11-5 08:35:41
独孤九剑 发表于 2020-11-4 10:59
其实当年广州电视台所引进嘅圣斗士、变形金刚、忍者龟等都系引进无线嘅版本(经某人录像带验证),广东台 ...

集数多喺好辛苦同麻烦的一件事!最近我合了71集1979年日本拍的由荒木由美子主演的《排球女将》的由东映DVD9里面36集DVD碟配的國語音轨,35集VCD碟(这套碟是前6只喺DVD版的分辨率共36集,后第七只就喺VCD分辨率共35集,总共喺一套7只碟)。这套碟合成难度好鬼大,前36集DVD就好简单,只系超前或者延迟,再加稍稍片头,片尾剪接就搞掂了!但喺后半35集VCD的就非常麻烦!VCD版有删减片段很多(有些是冲凉片段,有些喺涉及谈恋爱方面的对话,有些喺带挑逗性的对话.......全部有删除),优酷修复4K高清版的就对有唱日本军歌(二战的时候一些回忆叙述等片段就有删减),所以这套高清4K版本的國日雙語71集我就用咗1个几礼拜先搞掂,而且喺搞到筋疲力尽了!我其实做这套國日版本就系想抛砖引玉的意图,想引出当年我睇果阵时的香港配音音频收藏者放出资源,好等我做出3语版本,我细个果阵时真喺好钟意睇小鹿纯子这套电视剧的,如果喺宜家可以睇番高清粤語版就心满意足了!我下面放出我只系盘乐网放出的资源百度网盘下载链接,有喜欢的朋友就下载吧,这个资源喺我制作的,是我原创的,盘乐网发布喺我托一位坛友代我发布而已!下面我放出下载链接吧!
[排球女将(71集全-國日雙語)].Moero.Attack.1979.WEB-DL.4K.H265[36.9GB]
百度网盘下载链接:https://pan.baidu.com/s/1mAqjlZLqG3nEuR4FD06Jxw
提取码:asks

链接还没被和谐,希望一直是这样吧!每集都做成压缩包格式,解压无需密码!

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?立即注册

x
回复 支持 1 反对 0

风之精灵LV.2

雪点
928 小时
kenhai74 显示全部楼层 发表于 2020-11-5 08:45:05

盘乐网发布帖

精灵魔法师☆★

雪点
982 小时
独孤九剑 来自手机 显示全部楼层 发表于 2020-11-5 12:44:41
kenhai74 发表于 2020-11-5 08:35
集数多喺好辛苦同麻烦的一件事!最近我合了71集1979年日本拍的由荒木由美子主演的《排球女将》的由东映DV ...

多谢分享,你嘅合成国语配版本应该就系十年前tvs南方台重播嘅国语版本,我发觉八九十年代广东地区嘅电视台引进粤配片有个特点:广州台引进无线粤配,广东电视台第一台(珠江台的前身)引进亚视粤配,就系唔记得或者唔知道排球女将嘅粤配系亚视或者无线,想知道呢个答案,睇黎真系要有心人分享出黎先得了

风之精灵LV.2

雪点
928 小时
kenhai74 显示全部楼层 发表于 2020-11-5 16:01:14
独孤九剑 发表于 2020-11-5 12:44
多谢分享,你嘅合成国语配版本应该就系十年前tvs南方台重播嘅国语版本,我发觉八九十年代广东地区嘅电视 ...

仲喺你比我专业!研究得咁清楚啊!我都希望早日揾到呢出日剧嘅粤配就好了!